Notice: Undefined index: linkPowrot in C:\wwwroot\wwwroot\publikacje\publikacje.php on line 1275
Publikacje
Pomoc (F2)
[70290] Artykuł:

Investigation of physico- chemical properties of sand-lime products modified of diabase aggregate and chalcedonite meal

Czasopismo: IOP Conference Series: Materials Science and Engineering   Tom: 245, Zeszyt: 022095, Strony: 1-8
ISSN:  1757-8981
Wydawca:  IOP PUBLISHING LTD, DIRAC HOUSE, TEMPLE BACK, BRISTOL BS1 6BE, ENGLAND
Opublikowano: 2017
Seria wydawnicza:  IOP Conference Series-Materials Science and Engineering
 
  Autorzy / Redaktorzy / Twórcy
Imię i nazwisko Wydział Katedra Do oświadczenia
nr 3
Grupa
przynależności
Dyscyplina
naukowa
Procent
udziału
Liczba
punktów
do oceny pracownika
Liczba
punktów wg
kryteriów ewaluacji
Ryszard Dachowski orcid logo WBiAKatedra Technologii i Organizacji Budownictwa *****Takzaliczony do "N"Inżynieria lądowa, geodezja i transport507.507.50  
Katarzyna Komisarczyk orcid logo WBiAKatedra Technologii i Organizacji Budownictwa *****Niespoza "N" jednostkiInżynieria lądowa, geodezja i transport507.50.00  

Grupa MNiSW:  Materiały z konferencji międzynarodowej (zarejestrowane w Web of Science)
Punkty MNiSW: 15
Klasyfikacja Web of Science: Proceedings Paper


DOI LogoDOI     Web of Science Logo Web of Science    
Keywords:

chalcedonite meal  diabase aggregate  barite aggregate  sand- lime products 



Abstract:

In the era of rapid development in the construction industry, particular attention is focused on harmless and natural materials. Some of the best materials for building masonry walls are sand-lime products. Silicates are obtained from a mixture of quartz, sand and a small
amount of water. They emerge as a result of the hydrothermal treatment conducted under high pressure and at a temperature of app. 203°C. Silicates were modified of different kinds of aggregates, glass or plastics, and the content of dry ingredients was changed because of this fact. The paper describes the studies where the combination of diabase aggregate and chalcedonite meal was used. Microstructure of the products was analyzed with the use of mercury intrusion porosimetry, SEM and XRD methods. Variable content of chalcedonite meal changes the internal structure and the physico–chemical properties.